Listverk fra Stiltre

Listverk

Stiltre har i samarbeid med bygningsvernkonsulent Jo Sellæg utarbeidet serier med listverk innenfor forskjellige stilarter i norsk byggetradisjon. Innenfor stilartene rokokko, klassisk, sveitser, jugend og nyfunkis vil du finne produkter som passer til hverandre.

I tillegg til standardsortimentet lager vi også spesiallister på bestilling der vi kopierer gamle profiler etter tegning eller prøve. Les mer om spesialhøvling.

Se vårt utvalg av listverk

Typer listverk

Taklister

TaklistBenytter i overganger mellom vegg og tak. En variant av taklister betegnes ofte som hulkil. Dette er vanligvis brede lister der det vil være et hulrom bak listen etter at den er montert.

Gulvlister / fotlister

GulvlistBenyttes i overganger mellom vegg og gulv.

Brystningslister

BrystningslistI noen stilarter er det vanlig å dekke veggen med 2 forskjellige materialer på øvre og nedre halvdel. Brystningslister benyttes i overgangen mellom disse delene. En vanlig kombinasjon er panel nederst og tapet øverst, og de fleste brystningslister kommer med spor til å dekke over toppen av panelen.

Karmlister

KarmlistDette er er listverk som brukes rundt dører og vinduer for å dekke fugen mellom vindus/dørkarm og vegg. Et annet vanlig ord for karmlister er gerikt.

Brannmurslister

BrannmurslistSmå lister som benyttes til overganer f.eks. mellom mur og panel. Disse listene kan brukes til å dekke over alle typer skjøter.

Feielister / vaskelister

FeielistSmale lister som festes utenpå gulvlist eller dørterskel for å dekke evt. fuge mellom gulv og list.