Hopp til innhold

Herskapelig Stigerbolig i Saggrenda

I hallen i den gamle Stigerboligen kombineres nytt og gammelt

Et sjelfullt hjem hvor familien samles

Eierne av den gamle Stigerboligen i Saggrenda ønsket å skape et hjem med sjelfull herregårdsstil da de skulle renovere huset.

Stigerboligen tilhørte tidligere Kongsberg Sølvverk, og ble bygget rundt 1860. Familien som bor i huset i dag, ønsket å være tro mot bygningens opprinnelige utforming, detaljer og historie. Samtidig var det naturligvis behov for noe modernisering. Dette huset er faktisk et høyteknologisk smarthus. 

Bygningen skiller seg ut med en kombinasjon av rike detaljer og harmonisk enkelhet. Huset har et gjennomgående uttrykk, hvor det tradisjonelle møter det moderne. I valg av materialer, tapeter, møbler, listverk og dekor har eierne beholdt husets sjel på en spennende måte.

De marokkoinspirerte flisene mot malte tømmervegger er et godt eksempel på hvordan kombinasjoner av nytt og gammelt passer sammen. Dette huset gir deg en følelse av eleganse og luksus.

Stigerboligen ble bygget i en periode hvor sveitserstilen var i ferd med å overta for den klassiske byggestilen. Du kan finne elementer fra begge stilarter i husets arkitektur. 

Sjelfull herregårdsstil i den gamle Stigerboligen på Saggrenda

Gjennomtenkt, stilfullt og spesialtilpasset

Noe helt unikt ved dette huset er "kronen" du ser på toppen av mønet. 

Denne utskjæringen har eierne valgt å ta igjen i detaljer i trappen og kjøkkenet inne. Disse detaljene får huset til å fremstå som meget stilfullt og gjennomtenkt. 

Utvendig ser vi de hvite sprossevinduene lyse opp. Terrassedøren i samme design passer perfekt inn i stilen, og gir enkelt adgang til terrassen. Her kan husets beboere nyte varme sommerdager.  

Til dette huset har vi i Stiltre utført spesialproduksjon av profiler og brystning. At vi tilbyr spesialproduksjon gir huseierne mulighet til å sette sitt personlige preg på eiendommen, og til å få akkurat den stilen de ønsker.

Finn ut mer om hva vi tilbyr av spesialprodusert trelast her.

La deg inspirere av den sjelfulle herregårdsstilen
Klikk på bildene for større visning

Friheten til å velge

Eierne av den historiske Stigerboligen i Saggrenda ville beholde husets sjel, men har benyttet seg av friheten til å velge. Se videoen og bli med på besøk!

Kom i gang med ditt drømmeprosjekt

Send inn skjemaet nedenfor, så tar Anders eller Tom Erik kontakt med deg for å høre mer om prosjektet og hvor langt i planleggingen du har kommet. Vi kommer gjerne på befaring eller gir deg råd om hvordan du kommer i gang.