Hopp til innhold

Overflatebehandling

Klassisk hus med malt kledning

Overflatebehandling i fargen du ønsker

Mange foretrekker å kjøpe malte eller beisede trematerialer til bolig eller hytte. Typiske eksempler på produkter vi gjerne leverer overflatebehandlet er kledning og panel. Velger du overflatebehandlet treverk unngår du krympestriper og sparer tid.

Alle våre lagerførte malte og beisede produkter kommer i standardfarger. De kan også spesialbestilles i en hvilken som helst farge, dersom du ønsker det.

Også spesialhøvlede produkter kan leveres malt eller beiset i farger som ikke er i vårt standardsortiment. Unntakene er klosser, knekter, dekorelementer og omramminger. Det er ingen minstekvantum ved bestilling av spesialfarger.

 

Hytte med beiset panel

Vakker struktur med beiset interiør

La de vakre strukturene i treverket komme til sin rett med beiset interiør. Ved industriell påføring av beisen får du en vakker og jevn overflate.

Beiset panel og listverk er blitt svært populært, og er med på å gi overflaten liv og variasjon. Samtidig kan du sette ditt preg på resultatet i form av fargevalg. Stiltre leverer både børstet og glatt panel, beiset i fargene Drivved, Setergrå, Sjøsand, Shabby eller hvitlasert. Tilhørende listverk leveres også ferdig beiset. Dersom andre farger er ønsket, leveres dette på bestilling. Hos oss kan du velge akkurat den fargen som passer din stil og din bolig.

Ved å velge ferdigbeiset interiør kan du spare tid og penger - og i tillegg oppnå et bedre resultat enn ved manuell beising.

Våre beisede produkter kommer i både glatt og strukturbørstet utførelse. Panelen leveres med 18 millimeters tykkelse, sortert og av god Stiltre-kvalitet.

Strukturbørstet panel

Strukturbørstet interiør tilfører karakter og personlighet

Ønsker du beiset panel kan du velge mellom glatt og strukturbørstet. Strukturbørsting innebærer at strukturen i treet hentes frem, ved at deler av sommerveden børstes vekk før panelene beises. Denne prosessen gir treet karakter og personlighet.

Beisen oppfører seg annerledes når panelet er strukturbørstet. På et glatt panelbord vil beisen flyte mer i overflaten, mens den trekker seg godt inn og fremhever treets struktur på et strukturbørstet bord.

Vakre, strukturbørstede paneler i harmoniske farger vil passe godt inn i de fleste hjem og hytter.

 

Tidløst og vakkert med malmfuru

Malmfuru er et naturlig, miljøvennlig materiale som varer, selv på værutsatte steder. Den naturlige impregneringen gjør at malmfuru krever lite vedlikehold. Materialet er godt egnet til kledning på hus eller hytte, og gir et vakkert uttrykk. Stiltre leverer malmfuru på bestilling, i valgfri profil.

Les mer om malmfuruens egenskaper og hvorfor den er godt egnet som kledning her.

Dersom du ikke behandler malmfuruen vil den få en sølvgrå patina i løpet av 4 til 5 år. Dersom du ønsker å fremskynde det vakre, grålige utseendet kan malmfuruen behandles.

Visste du at det er lange tradisjoner for å bruke malmfuru i Norge? Malmfuru er laget av kjerneveden som du finner helt innerst i trestammen, og den er derfor ferdig impregnert fra naturens side. Materialet ble brukt på både stavkirker og vikingskip i sin tid.

Send oss en forespørsel