Hopp til innhold

Trelast av høy kvalitet

Listverk av høy kvalitet


I Stiltre er vi levende opptatt av å levere trelast av høy kvalitet. I alle ledd, fra valg av leverandør til ferdig levert produkt, gjør vi valg som fører til at vi oppnår dette målet.


Det betyr at våre kunder kan være sikre på å få materialer som lever opp til deres forventninger. Bestiller du produkter av oss kan du være trygg på at du får stilmessig riktige materialer. Vi besitter kunnskap om de ulike byggestilene, og om hvordan vi oppnår best resultat i høvlingsprosessen.

For at sluttproduktet skal bli så bra som overhodet mulig er vi alltid på jakt etter det beste naturen har å by på. Se filmen «Fra furu til list» nedenfor.

Norske materialer

Håndplukket fra Østlandet

Våre produkter er laget av norske, kortreiste materialer i gran og furu. Tømmeret som skal bli til kledning, panel, listverk eller andre produkter er hentet fra skoger på Østlandet. 

Som en liten og uavhengig bedrift kan vi håndplukke leverandører. Vi velger sagbruk som vi vet leverer råvarer av ypperste kvalitet. Den friheten til å velge har de større aktørene på markedet ofte ikke.

 

Panel og listverk av høy estetisk kvalitet

Kvalitetskontroll i flere ledd

Kvalitetskontrollen av materialene begynner med valg av skog og leverandør, men den slutter ikke der. Det er ikke bare råvarene som skal ha god kvalitet, men også sluttproduktet – det vil si kledningsbordet eller lista som leveres til kunden.

Stiltre er leverandør av eksklusive nisjeprodukter, og spesielt den estetiske kvaliteten på produktene er et av kjennetegnene våre.

 

Sveitserhus med stilriktige detaljer

Norsk byggeskikk på sitt beste

Helt fra oppstarten i 1989 har vi vært opptatt av å ta vare på norsk byggeskikk. En viktig dimensjon ved dette er å levere produkter vi er stolte av, som er historisk riktig og av riktig kvalitet. Vår kunnskap om trelast og hvordan vi oppnår det beste resultatet i produksjonen er opparbeidet gjennom flere generasjoner.

Stiltres historie begynte allerede i 1946.

Listverk av høy kvalitet

En følelse for kvalitet

Stiltre er en liten bedrift med korte kommunikasjonsveier. Vi har et stabilt produksjonsapparat som innehar høy kompetanse og jobber mot høye kvalitetsmål.

Her er det personene som gjør innkjøpet som har ansvaret for hele produksjonslinja. Det er de samme som kjøper inn materialer, som tar imot og sorterer i høvleriet og som har ansvar for hele produksjonsprosessen. Produksjonsapparatet i Stiltre besitter mye kunnskap og har en følelse for kvalitet.

Presisjonsarbeid med høvelen

Presisjonsarbeid med høvelen

Første sortering og kvalitetskontroll av trelasten som kommer inn foregår ved inntaket i høvleriet.

Ved hjelp av moderne produksjonsutstyr og presisjonsarbeid i høvleriet forvandles trelasten til smakfulle produkter. Vi kontrollerer at hver eneste bit som kommer ut av høvelen tilfredsstiller høye kvalitetskrav, enten det er listverk, kledning eller panel.

Les om hvordan vi med moderne høvelteknologi kan lage særegne profiler på en effektiv måte her.

Det er hele veien en tett dialog mellom salgsapparat og produksjonsavdeling. Det gjør at produksjonsapparatet også får en veldig god følelse av hva markedet ønsker og forventer.

Pakking og transport av materialer

Lagring og transport av verdifull last

Når produktene er ferdig høvlet går veien til lageret. Her håndteres materialene særdeles forsiktig. Også ved pakking blir produktene nøye vurdert.

Stiltre bruker en fast transportør som har lang erfaring med frakt av trelast og som tar godt vare på produktene.

Våre kunders behov er ulike, men vi vil alltid gjøre vårt ytterste for at nettopp du skal bli fornøyd. Denne prosessen begynner med trærne som felles i skogen og slutter når den verdifulle lasten er overlevert på byggeplassen. Kunnskap og kvalitet går hånd i hånd – hele veien.


Kom i gang med ditt drømmeprosjekt

Send inn skjemaet nedenfor, så tar Anders eller Tom Erik kontakt med deg for å høre mer om prosjektet og hvor langt i planleggingen du har kommet. Vi kommer gjerne på befaring eller gir deg råd om hvordan du kommer i gang.