Hopp til innhold

Nasjonalromantiske Bullahuset

Bullahuset i dragestil

Nasjonalromantisk dragestil

Bullahuset ligger på Valestrand på Osterøy utenfor Bergen. Fiolinisten og komponisten Ole Bull kjøpte gården av sin mor i 1850-årene. I 1860-årene bygget han Bullahuset som ble tegnet av hans bror, arkitekten Andreas Bull.

Husets arkitektur er sterkt preget av nasjonalromantikk, og er blant de første husene i dragestil i Norge. Dragestilen er en norsk variant av den romantiske sveitserstilen, som kjennetegnes ved sin detaljrikdom.

Detaljrike Bullahuset

Med øye for detaljer

Ole Bull var glad i mer enn god musikk. Han var også glad i detaljer! Hus og feriestedet han fikk bygget oser av snekkerglede.

Tippoldebarnet til Ole Bull, Knut Hendriksen, gjennomførte på begynnelsen av 2000-tallet en omfattende utvendig restaurering av Bullahuset. Stiltre leverte blant annet komplett belistning av vinduene. Sidekonsollene til vinduene er 3,5 meter høye.

Bildegalleri
Klikk på bildene for større visning

Kom i gang med ditt drømmeprosjekt

Send inn skjemaet nedenfor, så tar Anders eller Tom Erik kontakt med deg for å høre mer om prosjektet og hvor langt i planleggingen du har kommet. Vi kommer gjerne på befaring eller gir deg råd om hvordan du kommer i gang.