Hopp til innhold

Sveitservilla med vakkert inngangsparti

Inngangspartiet til herskapelig sveitservilla

Sveitservillaens vakre inngangsparti

Det vakre inngangspartiet i sveitserstil ønsker deg velkommen inn i den herskapelige sveitservillaen på Lampeland.

Inngangspartiet har fått sveitserstilens symmetriske utforming, med dobbel ytterdør i første etasje og dobbel verandadør i etasjen over. Inngangspartiets overbygg går over to etasjer, og er dekorert med mønespir og knekter. 

Sveitservillaen på landbrukseiendommen Vestre Åsland tar oss tilbake til sveitserstilens storhetstid. Vakkert, funksjonelt og med en god dose landlig sjarm.

Les mer om sveitserstilen her.

Renoveringen av våningshuset på Lampeland ble sluttført i 2019. Det som i dag er et herskapelig sveitserhus er opprinnelig konstruert i laftet tømmer, ikke ulikt andre bygninger fra denne tidsepoken. Friis Arkitekter har utformet tegningene av huset som det er i dag.

Vi i Stiltre har levert blant annet kledning, sperrer, mønespir, søyler, rekkverk og omramminger til dette stilriktige huset.


Lister, panel og omramming til sveitservilla

Lister og panel i flott samspill

Våningshuset er i gjennomført sveitserstil. Huset fremstår med et herskapelig og rikt indre, uten at det går på bekostning av hjemmefølelsen.

På bildet ser du et flott samspill mellom den doble døra, den profilerte belistningen og panelen.

Listene har vakre profiler som harmonerer med hverandre. Den kraftige gulvlisten S4 er brukt langs gulvet. Legg merke til at denne er malt i en mørk grå farge, som bidrar til synliggjøring og tilfører listverket mer tyngde. Taklisten som er valgt har gir et lettere uttrykk og er malt i en lysere hvitfarge. Her er det brukt taklist S8, hulkiltaklist i sveitserstil.

Perlefaspanel i samme stil gir en helhetlig og romantisk stil.

Eierne har valgt å ha en synlig tømmervegg i første etasje. Tømmerveggen viser husets lange historie, og gir samtidig en fin kontrast til de lyse omgivelsene. Se flere bilder lenger ned.

Sveitservilla på gård

Landlig idyll i et helhetlig gårdsmiljø

Eiendommen Vestre Åsland består av flere bygninger med blant annet våningshus i sveitserstil, låve, stabbur og bryggerhus fra 1840.

Hovedbygningen fremstår etter renoveringen som en topp moderne bolig. Den landlige sveitserstilen er bevart, i sameksistens med moderne materialbruk og moderne bygningsmetoder på tilbyggene. 

Klar for mer sveitserinspirasjon?

Se dette sjarmerende, nyrenoverte sveitserhuset på et småbruk i Lier.

La deg inspirere av sveitservillaen på Vestre Åsland
Klikk på bildene for større visning

Kom i gang med ditt drømmeprosjekt

Send inn skjemaet nedenfor, så tar Anders eller Tom Erik kontakt med deg for å høre mer om prosjektet og hvor langt i planleggingen du har kommet. Vi kommer gjerne på befaring eller gir deg råd om hvordan du kommer i gang.