Hopp til innhold

Drømmeboligen ble en virkelighet med hjelp fra Stiltre

Sveitserhus fra 1896

Sveitserhus fra 1896

 

Vi møter pappa Vegar Tveten, mamma Janne og lille Sofie på 4 år utenfor det som nå har blitt drømmehjemmet. Dette lille småbruket, omgitt av bølgende åkre på alle kanter, hadde stått tomt i 30 år før den lille familien totalrenoverte huset fra 1896.

- Vi gikk forbi huset i to år før vi turte å kontakte huseier, men da vi først tok kontakt fant vi en god tone og ble enige om å kjøpe, sier Vegar Tveten. 

Sofie har flyttet inn i nyrenovert hus

Fornøyde med prosessen

- Stiltre var med engang den leverandøren vi ville bruke. Da Anders Næss i Stiltre ble spurt om tips til prosjektet, dukket han fort opp og kom med sine ideer og tanker som vi likte veldig godt, sier Tveten.

Vegar har vært en fast kunde hos Maxbo Lier, og kjenner godt til proffavdelingen og de ansatte der. Her fikk han kontakt med Anders fra Stiltre og da begynte samarbeidet. Stiltre leverte og produserte treprodukter som sto i stil med det gamle fra huset. Her fikk de bevart mye av den sjarmen huset har å by på.

- Janne og jeg har utført mye av arbeidet selv og er veldig fornøyde med resultatet. Jeg er jo tømrer, så det ble lange dager på jobb for å så komme hjem og fortsette å jobbe. Vi fikk også god hjelp fra både elektriker, rørlegger og interiørdesigner som hjalp til med planløsninger og farger. Det har gått overraskende bra og fort på bare 6 måneder, forteller Vegar.

Stiltre leverte sin autentiske sveitserkledning til huset. 

Vegar og Anders

Anders Næss fra Stiltre kom med tips og ideer til prosjektet.

Gammel tømmervegg i stua

Høydepunktet

- Den dagen vi fant tømmerkassen var et stort høydepunkt for oss! Vi bevarte en av veggene i stuen og på kjøkkenet, og er veldig fornøyde med hvordan resultatet ble. Her kan vi virkelig se at det gamle bryter med det nye, forteller Vegar.

Ved å beholde den gamle tømmerkassen har familien fått inn litt av naturen i stua og på kjøkkenet. De gyldene lafteveggene varmer rommet, og gir en følelse av trygghet.

For å få frem det beste av tømmerkassen leverte Stiltre listverk som følger husets stil. En enkel sveitserstil. Ved riktig valg av listverk og panel får huset en fin og elegant helhet både inne og ute. 

Se hvilken innvendig panel som ble brukt, her.

Sveitserhus med Stiltre-materialer

Tilbakeført til sin opprinnelige stil

Stiltre leverte alt som trengtes til huset, og kom med mange idéer til hvordan huset kunne tilbakeføres til sin opprinnelige stil, og bli et familiehus igjen. Huset ble bygget i en periode hvor sveitserstil var den foretrukne byggestilen. Dette var viktig for familien og for Stiltre å beholde. Stilen kjennetegnes av detaljrikdom og dekorativt samspill.

Stiltre sin populære karmlist S3 er benyttet rundt dører og vinduer. På bildet ser du hvordan detaljrike vindusomramminger i avvikende farge gjør fasaden levende og mer spennende.

Inngangspartiet bærer stort preg av sveitserstilen. På bildet under kan du se stolper med karvesnitt, konge og rekkverksbord som kom ferdig fra Stiltre klart til montering. De små detaljene i produktene fra Stiltre gjør at huset ser og er grundig gjennomført.

Inngangsparti på sveitserhus

Tips til andre som skal renovere?

Det har vært mange oppturer og nedturer i løpet av renoveringsprosessen. Vegar anbefaler at du tenker deg godt om før du setter i gang med å totalrenovere et hus.

- Det er viktig å snakke med andre og få tips og råd, selv om du vet hva du driver med. Dra på en kjøretur og kikk på hus for å få litt inspirasjon, og en liten pustepause i samme slengen, forteller pappa Vegar.

- Imens vi bygde bodde vi i campingvogn for å kunne gjøre så mye som mulig. Akkurat det å bo i campingvogn ved siden av huset mens man bygger er ikke noe vi anbefaler, sier Vegar smilende.

Bildegalleri
Klikk på bildene for større visning

Send oss en forespørsel