Hopp til innhold

Hyttegata 25: Tilbake til 1800-tallet

Tilbakefører Hyttegata 25 til 1800-tallets sveitserstil

Det gamle huset i Hyttegata 25 renoveres i 1800-tallets sveitserstil

Njål Grene-Johnsen og Gudrun Tokle Grene falt pladask for den gamle boligen i Hyttegata.

Huset, som allerede er renovert en rekke ganger, blir nå satt tilbake til gammel sjarm.

Huset i Hyttegata 25 renoveres

Omfattende prosjekt

Den opprinnelige boligen ble bygget rundt 1750. Siden den gang har den blitt påbygget og renovert en rekke ganger. Siste renovering ble gjort for knappe ti år siden. Likevel tar paret fatt på oppgaven med å gjenskape sjarmen i den gamle bygningen.

- Det blir et omfattende prosjekt! Å skulle tilbakeføre noe som har vært kladdet på en rekke ganger opp gjennom historien. Men vi har virkelig troen på at dette blir bra når det endelig blir ferdig til sommeren, forteller Johnsen.

Hyttegata 25 renoveres i sveitserstil

Sveitserstil

Paret har valgt å gå for sveitserstilen når huset nå skal tilbakeføres til sin tidligere prakt. På gateplan vil det likevel bli få synlige endringer.

- Dette huset har jo tross alt blitt bygget på og endret en rekke ganger. Derfor falt det seg naturlig å gå tilbake til siste store totalrenovering der det blant annet ble gjennomført løft av etasjeskillene med mer.

- Når huset står ferdig skal det fremstå slik det kunne gjort i sveitserstilens glansperiode mot slutten av 1800-tallet, utdyper Gudrun.

- I nyere tid har det blitt betydelig modernisert innvendig. Denne stilen ønsker vi å gå bort i fra og heller velge noe som står mer i stil med utsiden av bygningen. Det blir også nytt inngangsparti, nye vinduer og nytt påbygg som vil skape en bedre helhet i stilarten vi går for, understreker Njål.

Vil du vite mer om den detaljrike sveitserstilen? 

Blanding av gammelt og moderne i Hyttegata 25

Stilkluss mot bakgården

Mot bakgården har huset i dag en blanding av gammel og moderne stil. Det er her de største endringene vil forekomme som et resultat av renoveringsarbeidet som nå utføres.

Skal du bygge eller renovere et sveitserhus? Les våre tips til deg her. 

Renoveringen av Hyttegata 25 dokumenteres

Stiltre lager YouTube-dokumentar fra prosjektet

Paret har fått med seg alle involverte parter på å dokumentere prosessen gjennom tre til fire episoder på YouTube.

Videoproduksjonen gjennomføres av reklamebyrået Akari med støtte fra Stiltre, Byggspiten, Byggmakker Kongsberg og Buskerud Rør og Flis som bidragsytere.

Episodene vil publiseres på Stiltre sin YouTube-kanal Følg med her.

Drømmer du om å renovere et gammelt hus? La deg inspirere av disse prosjektene.

Kom i gang med ditt drømmeprosjekt

Send inn skjemaet nedenfor, så tar Anders eller Tom Erik kontakt med deg for å høre mer om prosjektet og hvor langt i planleggingen du har kommet. Vi kommer gjerne på befaring eller gir deg råd om hvordan du kommer i gang.