Hopp til innhold

Sveitserkledning, lektekledning eller dobbelfals?

Klassisk kledning

Velg riktig kledning

Kledning til hus og hytter kommer i utallige varianter. Vi i Stiltre tilbyr et stort utvalg av kledning i både moderne og tradisjonell stil.

Når du skal velge kledning bør du tenke på husets stilart og utseende, og på klimaet der du bor. Stående kledning kan egne seg godt i innlandet, hvor husene ikke er veldig utsatt for regn og hardt vær. På Vestlandet, hvor husene er mer værutsatt, er det mer vanlig med liggende kledning.

Kledningens retning er imidlertid ikke kun av praktisk betydning. Det har også mye å si for hvordan boligen fremstår. Med liggende kledning vil huset fremstå lavere og bredere, mens med stående kledning vil huset fremstå høyere.

Lurer du på hvilken kledning som passer ditt hus eller din hytte? La deg inspirere av prosjekter vi har levert til tidligere. 

Kledning i jugendstil

Lektekledning, karnisskledning og dobbelfals

Kledningen bør selvfølgelig stå i stil - til nettopp husets stil. Opp gjennom historien er det mange ulike profiler som har blitt brukt på kledning. Ved restaurering av gamle hus vil vi anbefale å bruke en kledning som er tro mot husets opprinnelige stil.

Vi leverer stilriktig kledning fra alle stilarter opp gjennom historien. I klassisk og rokokkostil finner vi varianter av lektekledning som KP5, og kledninger med løs overligger og underligger som karnisskledning RP3, mens i jugend og sveitserstil er det mer vanlig med not og fjør.

Vi fører også et rikt utvalg av kledninger brukt i nyere tid, deriblandt 8 varianter av dobbelfals. Eksempler er PK-panel, Buerkledning, dobbelfals med spor, ny og gammel type og Weatherboard. Andre eksempler på mer moderne kledninger er fenderkledning og mårkledning.

Se vårt utvalg av tradisjonelle og moderne kledningstyper.

Sveitserhus med sveitserkledning

Sveitserkledning

Den detaljrike sveitserstilen er den mest utbredte av de gamle stilperiodene, og kledning i sveitserstil er derfor mye etterspurt. Vår sveitserkledning SP3 perlerustikk er den mest brukte varianten på sveitserhus, men vi har også kledningsvarianter av perlefas og faspanel. Våre kledningsprofiler i sveitserstil er tro kopi fra sveitserstilens kjerneperiode. Velger du en av våre sveitserkledninger gir du sveitserhuset et helhetlig uttrykk.

Kledning i malmfuru

Kvalitetskledning av gran

Våre standardkledninger er laget av gran, som er det vanligste treslaget i bruk til kledning i dag. Materialer av gran har gode fuktavvisende egenskaper både i kjerne- og ytterved.

Den siste tiden har vi opplevd økt etterspørsel etter kledning i malmfuru. Dette kan vi spesialprodusere. Les mer her.

Hos oss leveres kledning i de bredeste dimensjonene, slik at margsiden vender ut på alle bordene. Dette er en stor fordel, fordi det gjør at kurvingen av kledningen går ut på midten i stedet for å «skåle seg» - og at kurvingen blir lik på alle kledningsbordene.

Overflatebehandlet kledning

Grunnet, malt eller beiset kledning?

Mange foretrekker å kjøpe malte eller beisede trematerialer til bolig eller hytte. Typiske eksempler på produkter vi gjerne leverer overflatebehandlet er kledning og panel. Velger du overflatebehandlet treverk unngår du krympestriper og sparer tid.

Alle våre lagerførte malte og beisede produkter kommer i standardfarger. De kan også spesialbestilles i en hvilken som helst farge, dersom du ønsker det. Les mer om det her.

Usikker på hvilken kledning du bør velge? Vi har spesialisert oss på listverk, panel, kledning og andre detaljer med røtter i tradisjonell, norsk byggestil.

Ta kontakt med oss dersom du ønsker råd om hvilke produkter du bør velge.

Send oss en forespørsel