Hopp til innhold

Barnehagebarna stortrivdes på besøk hos Stiltre

Sandsvær barnehage på besøk hos Stiltre

Nærmeste nabo

Stiltre åpnet dørene til produksjonen og ga en minnerik omvisning til barna i Sandsvær barnehage.

Det er ikke mange meterne for barna i Sandsvær barnehage å gå fra barnehagen og bort til Stiltre. Området er mye brukt av barnehagen, til både små og store utflukter.

- Som aller nærmeste nabo til Stiltre er man jo nødt til å komme på et lite bedriftsbesøk. Du ser det er stor stas for barna å se på produksjonen, lastebilene og gaffeltruckene, forteller Mari Lindbo Kjørstad i Sandsvær barnehage.

Omvisning i produksjonslokalene til Stiltre

Lang, lang rekke

Daglig leder i Stiltre, Anders Næss, tok barna med på en omvisning i produksjonslokalene til Stiltre.

- Vi bruker området mye og går ofte gjennom på vei til bålplassen. Da hender det titt og ofte at vi må stoppe litt opp for å se på det som foregår, humrer Irene W. Hvambsal i Sandsvær barnehage.

Sandsvær barnehage ser på høvelen hos Stiltre

Fikk omvisning i høvleriet

Barna i Sandsvær barnehage er allerede godt kjent med mye av det som foregår hos Stiltre. Å komme inn for å se på selve hjertet i produksjonen var likevel stor stas for mange.

- Her kommer plankene inn. Så går det i en runde, gjennom høvelen, før det kommer ut som ferdig panel eller lister på andre siden, forklarer Næss pedagogisk.

Barna står pent og pyntelig, mens de ivrig hører på det Anders har å fortelle.

Materialer som skal til Ål

Lastebil til Ål

- Så flinke dere er! Nå skal vi ut for å se om vi ikke finner en lastebil som lastes opp. Den skal hele den lange veien til Ål i Hallingdal.

- Hvor er det? roper barna.

- Det er cirka tre timer å kjøre. Så det er et godt stykke i den store lastebilen, utdyper Anders.

Sandsvær barnehage besøker Stiltre

Viktig at bygda holdes levende

Det er ikke mer enn 11 kilometer fra Kongsberg sentrum til Stiltres produksjonslokaler i Sandsvær. Næss understreker likevel at det er viktig å holde bygda levende.

- Vi ligger jo i et område som er mye preget av gårdsdrift, med mye korndyrking. Det viktig å holde bygda levende, og barnehagen er i så måte en veldig viktig institusjon for oss. Vi må støtte opp om de vi har så godt vi bare kan.

- Dette er jo noe av bakgrunnen til at vi blant annet er med på å sponse barnehagen med de refleksvestene du ser de har på seg her i dag. I tillegg så prøver vi å være flinke til å benytte oss av gatekjøkkenet på bensinstasjonen rett nedi gata her.

- Det er klart vi må ta imot barnehagen på omvisning, det skulle bare mangle. Det er jo kanskje noen fremtidige ansatte blant disse også. God rekruttering, avslutter Næss med et smil.

Stiltre oversiktsbilde

Opprinnelig en gammel gårdssag

Stiltre har sin opprinnelse i en gammel gårdssag som ble satt opp i 1946. Mye har skjedd siden den gang, og i dag leverer vi trelast av høy kvalitet til et større marked. Med utgangspunkt i originale paneler, lister og bygningsdetaljer fra de tradisjonelle byggestilene har vi gjenskapt historisk tidsriktige produkter.

Send oss en forespørsel