Hopp til innhold

Kvistfri furupanel – for et rent og rolig uttrykk

Hytte med panel og lister av kvistfri furu

Kvistfri furupanel

Kvistfri panel gir et rent og rolig uttrykk, og har blitt populært til både hytter og hjem.

Panel uten kvist gir et roligere uttrykk enn panel med kvist, samtidig som treverkets vakre struktur og varme bevares.

Mange som velger kvistfri panel ønsker å beholde den lyse fargen på treverket. En god løsning er å velge en hvitpigmentert overflatebehandling, som beis eller voks. Da holder treverket seg lyst – lenge. Behandlingen gjør også at strukturen i treverket kommer til sin rett.

Kvistfri panel blir sett på som et eksklusivt materialvalg, og passer godt til en smakfull hyttestil.

Soverom med kvistfri furupanel

Kvistfritt på hytta «Sjøgløtt»

Da Vegard og Eli fra Ulefoss i Telemark skulle bygge hytta de hadde drømt om valgte de kvistfritt panel og listverk fra Stiltre.

Den moderne sjøhytta på Bjørkøya i Porsgrunn har fått navnet Sjøgløtt, og paret har tegnet den selv. Eierne hadde en visjon om at hytta skulle være praktisk, minimalistisk og et sted som innbyr til å roe ned. Dermed passet lyse, kvistfrie materialer perfekt.

- Vi ønsket en behagelig og naturlig atmosfære på hytta. Hytta vår skal være et sted hvor vi får hvilepuls, ikke bare fordi vi er på ferie, men fordi hele hytta innbyr til ro, forteller Eli.

Både panel og lister er hvitvokset, fordi Vegard og Eli ønsket noe som var enkelt å vedlikeholde og som ga minst mulig jobb i etterkant av montering.

Den moderne, minimalistiske hytta er nyoppført og det er lokale entreprenører fra Telemark som har gjennomført jobben.

Se flere bilder av hytta Sjøgløtt på Instagram-kontoen til hytteeierne her. Alle bildene i denne saken er vi så heldige å få låne derfra. 

Bad med kvistfri furupanel

Er kvistfritt noe for deg?

Vi leverer kvistfri furupanel med ønsket profil, dimensjon og overflatebehandling.

Furu er et mykt treslag, og egner seg godt til overflatebehandling. Kvistfrie furumaterialer kan leveres overflatebehandlet eller de kan behandles etter montering.

Les mer om overflatebehandling her.

Har du spørsmål om kvistfrie materialer? Ta gjerne kontakt med oss ved hjelp av kontaktskjemaet nederst på siden.

Moderne hyttekjøkken med kvistfri furupanel

Norske råvarer

Kvistfri furupanel sorteres kvistfritt hos våre leverandører. Å levere produkter av høy kvalitet er viktig for oss i Stiltre. Vi samarbeider derfor med utvalgte norske leverandører, som gir oss gode råvarer.

Kvalitetskontroll gjøres både før og etter høvling hos Stiltre. Sluttproduktet blir forsvarlig pakket, og skånsomt håndtert helt til det er levert på byggeplass.

Kunnskap og kvalitet går hånd i hånd. Les mer om hvordan vi i Stiltre sikrer gode sluttprodukter her.

Vil du ha hjelp til å komme i gang?

Send inn skjemaet nedenfor, så tar Anders eller Tom Erik kontakt med deg for å høre mer om prosjektet ditt og hvor langt i planleggingen du har kommet. Vi kommer gjerne på befaring eller gir deg råd om hvordan du kommer i gang.