Hopp til innhold

Plankekjøring med Bjørn Erik Bergan

Bjørn Erik Bergan kjører fortsatt lastebil mot alle odds

Ribbeinsbrudd, kraniebrudd og knekt rygg

Bjørn Erik Bergan i Asbjørn Næss transport kjører fortsatt lastebil mot alle odds. En tur til Vestlandet skulle vise seg å bli skjebnesvanger. Han falt stygt da han skulle sikre og feste stropper på lasten.

–Sånn er det jo når man tenker at man er halvt apekatt. Det endte med ribbeinsbrudd, kraniebrudd og knekt rygg. Resultatet ser du jo i dag, jeg ble lam fra livet og ned, forteller lastebilsjåføren.

–Å bli sittende hjemme var aldri et alternativ for meg.

 

Anders Næss foran materialpakka hos Stiltre

Kjører regelmessig for Stiltre

Asbjørn Næss Transport er en fast samarbeidspartner med blant annet Stiltre og Bergene Holm. Daglig leder i Stiltre, Anders Næss forteller om et godt og effektivt samarbeid.

–For oss er det viktig å benytte lokale leverandører når vi leverer for kundene våre. Fleksibiliteten Asbjørn Næss viser i kjørerutene bidrar til et veldig godt og effektivt samarbeid.

–Jeg husker godt den første tiden Bjørn Erik kjørte for oss i etterkant av ulykken. Han heiste seg ned i rullestolheisen og begynte å arbeide. Like effektivt som før, som han aldri hadde gjort annet. Det var rett og slett et rørende skue. Du fikk en klump i halsen, helt utrolig, sier Anders.

Bjørn Erik Bergan bak rattet på lastebilen

 

–Vi lastebilsjåfører er alltid utålmodige. Når vi kommer et sted og skal laste, så skulle vi helst vært ferdige i går, humrer sjåføren.

Hos Stiltre er det meste pakket og klart når jeg kommer med lastebilen, Roy er alltid klar med gaffeltrucken, forteller Bjørn Erik.

Finkjemmet internett etter muligheter

Å ikke kunne jobbe var aldri et alternativ. Bjørn Erik var hele tiden fast bestemt på å komme seg tilbake bak rattet på lastebilen. Han satte i gang en grundig etterforskning av hvilke muligheter som fantes.

–Etter mye søking på nettet fant jeg frem til en annen lastebilsjåfør utenfor Bergen, som også sitter i rullestol. Jeg sendte han en melding: «Hei, du kjenner ikke meg, men jeg har lest mye om deg.»

Dette ble starten på en nesten to år lang prosess der Bjørn Erik var i møter med hjelpemiddelsentralen og en rekke andre aktører, for å få laget en rullestoltilpasset lastebil. Alt takket være de gode tipsene fra kollegaen på Vestlandet.

–Vi to er gode kompiser den dag i dag, jeg sørger alltid for å stikke innom han på turene mine over fjellet, sier Bergan takknemlig.

–Jeg har fått veldig mye god hjelp underveis. Dette hadde aldri vært mulig uten støtten og oppbackingen jeg har fått fra arbeidsgiveren min, Asbjørn og Gunnar i Asbjørn Næss Transport AS. Handicare som har konvertert lastebilen og ikke minst hjelpemiddelsentralen har også vært positive hele veien. Å få så mye god hjelp har rett og slett vært utrolig rørende, forklarer Bjørn Erik.

–Selv om lastebilen er bygget om til å kunne kjøres av rullestolbrukere er det likevel en helt vanlig lastebil. Jeg gasser og bremser med en joystick koblet direkte til pedalene. Jeg har rattkule og fritak for bruk av bilbelte. Utenom dette er det en helt vanlig lastebil, som også funksjonsfriske kan bruke, forteller Bergan.

Hør Bjørn Erik og Asbjørn Næss fortelle om deres reise i podcasten: Livet på veien

Send oss en forespørsel