Hopp til innhold

Bli inspirert av våre kunder på Instagram

Se noen av prosjektene til våre kunder

Bli inspirert av våre kunder på Instagram

Hvor henter du inspirasjon? Vi tok et dypdykk i sosiale medier for å se hva som rører seg under hashtagen #stiltre på Instagram. Følg noen av prosjektene og finn inspirasjon til nyttige tips og triks.

Følg gjerne også Instragram-kontoen til Stiltre for enda mer inspirasjon.

Sveitserhus fra 1890

Huset på jordet

Kim og Karianne bor i et nydelig sveitserhus på Gorud utenfor Hokksund. Karianne forteller at det er lite historie å oppdrive om huset, men at det trolig stammer fra 1885.

–Her bor vi i landlige omgivelser og er omringet av jorder på alle kanter. Vi drømmer også om å sette opp en liten låve eller et bryggerhus på eiendommen i fremtiden, forteller Karianne.

Se mer om prosjektet på deres Instagram profil.

 

I Stiltre er vi lidenskapelig opptatt av å bevare norsk tradisjonshåndverk og byggeskikk. Enten det er sveitserstil, klassisk, jugend eller rokokkostil har vi en rekke tradisjonsrike kledninger å velge mellom. 

innvendig er hytta kledd med kvistfri furupanel fra Stiltre

Sjøgløtt

På Bjørkøya utenfor Porsgrunn finner du den moderne hytta til Vegard og Eli. En moderne funkishytte der stil og lettstelthet har vært i fokus.

–Hytta har 50% hvitvokset kvistfri furupanel og listverk. Vi synes det gir en behagelig og naturlig atmosfære. Det er et sted vi får hvilepuls, ikke kun fordi vi er på ferie, men fordi hele bygget innbyr til ro.

I den selvtegnede hytta har paret valgt kvistfri furupanel fordi det gir enkel rengjøring og lite vedlikehold.

Følg prosjektet og bli inspirert her.

 

Visste du at Stiltre kan spesialprodusere panel, lister eller kledning etter ditt ønske? Kanskje har du også en kledning eller en list som ikke finnes lenger? I Stiltre har vi muligheten til å lage eksakte kopier av gamle og kanskje utdaterte profiler.

Gårdshus i sveitserstil

Uvdalsvegen

Silje og Marius fra toppen av Numedal har dette vakre huset. Silje er oppvokst på gården som har vært i familiens eie de siste 100 årene. Nå er paret i gang med en spenstig totalrenovering av hovedhuset.

–Fra Stiltre, via lokale forhandlere har vi kjøpt rekkverk, topplekter, søyleknekter og utvendig vindusomramming til huset.

–Mannen min, Marius er utdannet tømrer. Selv har jeg stått for tegninger, planlegging og innkjøp til prosjektet, forklarer Silje.

Fordyp deg i prosjektet her.

 

Enten du skal pusse opp, eller sette huset tilbake til opprinnelig stil er det viktig å tenke på de små detaljene. I Stiltre har vi et bredt utvalg av rekkverk, søyleknekter, border og andre detaljelementer som er særdeles viktig i sveitserstilen.

Vakkert inngangsparti med blant annet foringer og listverk fra Stiltre

Dus og sus

I Modum finner du denne vakre sveitservillaen. Hovedhuset fra 1893 er restaurert en rekke ganger.

–Vi har benyttet oss av Stiltre til listverk, foringer og panel innvendig. Vi har gjort noe av jobben selv, men har også hatt en byggmester som har hjulpet oss en god del.

Se flere bilder og følg det herskapelige prosjektet på Instagramkontoen @dusogsus.

 

Visste du at Sveitserstilen er den mest utbredte og populære av de gamle norske byggestilene? Den karakteriseres ofte av vakre utskjæringer og er svært rik på detaljer.
Som navnet antyder er slettes ikke sveitserstilen norsk, men har derimot sitt utspring fra Sveits og Tyskland. 

Kom i gang med ditt drømmeprosjekt

Send inn skjemaet nedenfor, så tar Anders eller Tom Erik kontakt med deg for å høre mer om prosjektet og hvor langt i planleggingen du har kommet. Vi kommer gjerne på befaring eller gir deg råd om hvordan du kommer i gang.