Hopp til innhold

Slik tegner du opp spesialprofiler

Slik tegner Anders på Stiltre opp en listeprofil

Har du en listeprofil du ikke finner i butikk?

 

Når man har et gammelt hus, er det viktig å ta vare på de gamle byggeskikkene ved oppussing eller fornying, men det er ikke alltid like lett å finne de riktige materialene. 

 

Har du en list som har gått ut av produksjon, eller som du ikke finner i tradisjonelle byggevarehus? Vi kan hjelpe deg. 

Stiltre lager alle typer spesialtilpasset listverk, innvendig panel og utvendig kledning ved hjelp av spesialhøvling. Vi har over 2000 ulike profilstål på lager.

På bakgrunn av en listprøve, eller en eksakt tegning i 1:1, kan vi lage nøyaktige kopier av gamle lister, panel, vannbrett og kledninger. Moderne utstyr gjør at vi raskt kan stille om for hurtig leveranse.

 

Dette trenger vi fra deg

 

Det vi trenger fra deg er enten at du sender oss en bit av listen i posten, eller at du tegner opp listen med korrekt målestokk 1:1, scanner, eller tar bilde av tegningen og sender den inn til oss. 

Det enkleste er hvis du skjærer en bit av en allerede eksisterende listeprofil, renskjærer listen, legger den på et vanlig A4 ark og tegner rundt. 

Målsett tegningen med lengde og tykkelse, scann den inn til oss via mobilen, eller ta bilde direkte på tegningen. Husk å holde mobilen rett over tegningen, ikke tilt på kamera, eller mobilen. 

Ved hjelp av den målsatte tegningen kan vi lage en eksakt kopi av listen.  

 

Se hvordan i videoen under.

Husk å renskjære treverket før du tar mål. 

Trenger du hjelp?

Send inn skjemaet nedenfor, så tar Anders eller Tom Erik kontakt med deg, for å høre mer om prosjektet og hvordan vi kan hjelpe deg.