Hopp til innhold

Jugendvilla med farger du blir glad av

Nyrenovert jugendvilla

Nyrenovert jugendhus i Tønsberg

Kine Vinje og mannen Tom Andersen fant drømmehuset sitt i et eldre, ærverdig boligstrøk i Tønsberg.

Det gamle, sjelfulle jugendhuset ble satt opp i 1919. At huset hadde et åpenbart behov for totalrenovering skremte ikke det interiørinteresserte ekteparet. De hadde i lengre tid vært på utkikk etter et eldre hus med sjel.

Jugendvilla

Jugendstil med klassiske innslag

I renoveringsprosessen var det viktig for eierne at huset beholdt sin sjarme og sjel fra byggeår. Den gamle perlen av et hus er i dag totalrenovert – med en moderne og fargerik tvist.

Utvendig ønsket paret å være tro mot stilen huset opprinnelig hadde, som er en blanding av jugendstil og klassisk stil. Husmorvinduene som var satt inn ble byttet ut med vinduer av eldre type, og det ble viktig med dertil passende vindusomramminger - både innvendig og utvendig.

De vakre vindusomrammingene i klassisk stil består av vannbrett R8B, topplist K7B og karmlist K9. 

Stiltre har også levert tredelt svillebrett, spesialprodusert til huset.

I jugendstilens gullalder hentet arkitektene inspirasjon fra naturen, og boltret seg i ornamentikk, plantemønstre og buede former. De buede formene finner vi igjen på Villa Adler, som jugendvillaen heter. Valmet tak er også typisk for jugendstilen. Jugendstilen fikk en kortvarig oppblomstring i Norge, men levde videre i trearkitekturen.

Fargerik jugendvilla

Et kunstverk av et hjem

På utsiden kan denne flotte boligen se ut som en ganske ordinær, men flott, velholdt gammel jugendvilla. Åpner vi inngangsdøren åpenbarer det seg en verden av farger. Vi oppdager at denne villaen er langt fra ordinær. Her ser vi tydelige spor etter lek med både former og farger.

Jugendstilen blir også kalt for Art Nouveau, som betyr "ny kunst". Kanskje er det nettopp dette eierne har hatt i tankene når de har komponert dette kunstverket av et hjem?

Under renoveringsprosessen har paret vært opptatt av å gjenskape mest mulig av det gamle, og har blant annet sett på gamle bilder. De har lagt vekt på å beholde husets sjarme ved å benytte detaljer som er tidsriktige for denne type hus. De tidsriktige listene og omrammingene fra Stiltre er en viktig del av dette. I tillegg ønsket de å sette sitt eget preg på huset - de ønsket å skape en fargefest med moderne detaljer.

Se mer av fargefesten i videoen nedenfor.

En fargefest med moderne detaljer

Kine og Tom har vært opptatt av å skape et hjem som gir dem en god følelse. De har merket at farger gjør noe med en, og at jo mer farger de omgir seg med, jo gladere blir de. Paret ønsket derfor glede, lekenhet og en liten wow-effekt i interiøret. Det er lagt vekt på at fargene og kombinasjonene skal oppleves som behagelige, og i stor grad harmoniske. De opplever at fargene de har valgt i stor grad passer til det gamle jugendhuset.

Skal du renovere et gammelt hus? La deg inspirere av flere renoveringsprosjekter her.

Vil du vite mer om prosjektet til Kine og Tom? Se Instagram-profilen til Kine Vinje her.

Listverk i jugend- og klassisk stil

Listverk i jugend- og klassisk stil

Tidsriktige lister i jugend- og klassisk stil er brukt til omramming av dører og vinduer. 

Til innvendig omramming av vinduer er det brukt karmlist J1 i jugendstil og karmlist K1 i klassisk stil. Brystningslist S6 er brukt som understykke på vinduer. 

Dørene er omrammet av karmlist J1 og sokkellist J3. Se vår døromramming i jugendstil her.

Gulvlistene J5 og K10 er brukt for å ramme inn de fargerike veggene. Taklist K12 og brannmurlist J9 står godt til husets stil.

Usikker på hvilke lister som passer ditt hus?

Kom i gang med ditt drømmeprosjekt

Send inn skjemaet nedenfor, så tar Anders eller Tom Erik kontakt med deg for å høre mer om prosjektet og hvor langt i planleggingen du har kommet. Vi kommer gjerne på befaring eller gir deg råd om hvordan du kommer i gang.