Hopp til innhold

Klassisk stil på Nordre Muggerud

Klassisk vindusomramming

Tro mot det klassiske

Huset på Nordre Muggerud på Krekling i Øvre Eiker er restaurert i Louis Seize-stil, som er den eldste av de klassiske byggestilene. Der hvor det ikke fantes originale lister fra det gamle huset ble det brukt lister fra Stiltres klassiske sortiment. Interiøret og fargene som er valgt står også svært godt til stilen. Dette gir en helhetsfølelse.

Prosjektet sto ferdig i 2010, og det er er tømrerne i Stilbygg som har utført arbeidet.

Den klassiske stilen kjennetegnes av klare former og rene flater. 

Tømmervegg i klassisk hus

Gammelt og nytt går hånd i hånd

Den eldste delen av bygningen ble bygget i 1775. Den ble senere utvidet ved at en annen bygning ble satt inntil. Dette ble skiftet ut med nybygg i 2009, slik at det kun er delen fra 1775 som ikke er ny.

Les mer om restaureringen av det gamle våningshuset på Nordre Muggerud her.

Måten den gamle og den nye delen er bundet sammen på er imponerende. Stiltre har spesialprodusert panel og listverk som var i den gamle delen. Dette er også brukt i den nye delen. Det gjør at gammelt og nytt går perfekt hånd i hånd.

Les sak om Stiltre i Byggmesteren her.

Bildegalleri
Klikk på bildene for større visning

Kom i gang med ditt drømmeprosjekt

Send inn skjemaet nedenfor, så tar Anders eller Tom Erik kontakt med deg for å høre mer om prosjektet og hvor langt i planleggingen du har kommet. Vi kommer gjerne på befaring eller gir deg råd om hvordan du kommer i gang.