Hopp til innhold

Moderne Hytter på Raje

Hytte i vakker furuskog på Raje

Nytt og moderne hytteområde på Raje

Ved Kopperskjerpet på Raje settes det opp et splitter nytt hyttefelt. På feltet bygger blant andre Stilbygg som blant annet benytter seg av materialer fra Stiltre.

Nyoppført hytteområde

Til tross for at Kopperskjerpet er et helt nytt hytteområde er det likevel god plass mellom hyttene. Her finner du både hytter fra katalog og arkitekttegnede hytter. Syv av hyttene er tegnet av Kongsberg-arkitekten Marit Fåsetbru, til disse har Stiltre levert en del materialer.

På utsiden er hyttene kledd med malmfuru som er behandlet med jernvitrol. Dette bidrar til et værslitt uttrykk der kledningen endrer karakter i takt med vær og fuktighet. Malmfuruen er furu som har en stor andel kjerneved. Det er dette som skaper den naturlige impregneringen i materialet.

De arkitekttegnede hyttene på Raje har en blanding av både liggende og stående kledning, noe som bidrar til en fin inndeling i flere forskjellige felter på eksteriøret. Kledningen er en standard dobbeltfals-kledning.

Moderne furupanel i hytte

Den moderne i furustilen

Det innvendige er også preget av utstrakt bruk av furu som materiale. Mange har kanskje negative assosiasjoner med innvendig furupanel som har blitt gulnet av sollys.

For å skape et moderne uttrykk er det valgt en glattpanel med forskjellige bredder på bordene, noe som bidrar til et mer dynamisk utseende. Panelet er beiset for å gi et spennende fargespill. Gulv og vinduslister er også av beiset furu for et mer helhetlig uttrykk.

Himlingen er kledd i hvitmalt panel av gran. Granpanel er godt egnet til å males hvis, da kvitstblødning ikke vil forekomme. Det er derfor mange år til du trenger å male taket.

Se flere bilder fra prosjektet her
Klikk på bildene for større visning

Kom i gang med ditt drømmeprosjekt

Send inn skjemaet nedenfor, så tar Anders eller Tom Erik kontakt med deg for å høre mer om prosjektet og hvor langt i planleggingen du har kommet. Vi kommer gjerne på befaring eller gir deg råd om hvordan du kommer i gang.