Hopp til innhold

Endelig fant det interiørglade paret huset de hadde lett etter

Kine Vinje og Tom Andersen

Fant drømmehuset i Tønsberg

Kine Vinje og mannen Tom Andersen hadde i lengre tid vært på utkikk etter et eldre hus med sjel. Nå har ekteparet funnet drømmehuset sitt i et eldre, ærverdig boligstrøk i Tønsberg.

Boligen ble satt opp i 1919, og paret gikk nylig i gang med å totalrenovere denne gamle perlen av et hus – med en moderne og fargerik tvist.

Både Tom og Kine er interessert i interiør og oppussing, og hadde lenge sett seg om etter et hus som dette.

Bildet er fra en reportasje om deres tidligere bolig i magasinet rom123. Foto: Filippa Tredal


Jugendhus i Tønsberg

Beholder sjarme og sjel

- Dette gamle jugendhuset er helt fantastisk, men det trenger virkelig en kjærlig hånd. Behovet for totalrenovering av hele huset er åpenbar, og nå er vi er godt i gang. I renoveringsprosessen er det utrolig viktig for oss at huset beholder sin sjarme og sjel fra byggeår, forteller Kine.

Stiltre leverer vindusomramminger og innvendig listverk til dette prosjektet. Vi gleder oss til å følge med på prosjektet til Kine og Tom i tiden som kommer.

Prosjektet kan du også følge på Kine Vinje sin Instagram-konto.

Hus i jugendstil

En fargefest

Utvendig ønsker paret å være tro mot stilen huset opprinnelig hadde, som er en blanding av klassisk stil og jugendstil. Innvendig tar de seg friheten til å være litt mer lekne.

- Vi ønsker at huset skal bli en fargefest med moderne detaljer. Samtidig kommer vi også innvendig til å beholde husets sjarme ved å benytte detaljer som er tidsriktige for denne type hus. Spesielt gjelder dette lister og omramminger, forklarer Kine.

Totalrenovering av eldre hus

Her går det unna

Kine og Tom har i lang tid vært på jakt etter et hus som dette, så en del av idéene har fått modne og var allerede på plass da de kjøpte huset. Fra huskjøp til overtakelse gikk det derimot fort. Eksakt 14 dager hadde de å planlegge på.

- Vi visste allerede da at vi ville beholde så mye som mulig av husets identitet, samtidig som vi ønsket å være litt lekne og våge å være annerledes, forklarer ekteparet engasjert.

- Det er ikke til å legge skjul på at det er mange valg som skal tas i en slik prosess, men vi synes også at dette er utrolig gøy, sier Tom. Når valgene skal tas blir det gjerne lange kvelder med diskusjoner, og noen runder på Pinterest for å finne inspirasjon.


Gammelt inngangsparti i jugendstil

Tips til andre som skal renovere?

- Vær til stede så mye du kan, er kanskje vårt aller beste tips. I tillegg er det viktig å finne gode håndverkere, om du ikke ønsker å gjøre hele jobben selv, mener Tom.

Huseierne har erfart at de fra en dag til en annen har måttet endre på planene. Da har det vært en stor fordel å ha gode håndverkere med på laget.

- Er du så heldig at du sitter på en perle av et slikt gammelt hus, så husk at du skal ta vare på det. Ikke moderniser det altfor mye. Tenk på detaljene, for de har alt å si, råder Kine.

Skal du renovere et gammelt hus?

Bildegalleri
Klikk på bildene for større visning

Kom i gang med ditt drømmeprosjekt

Send inn skjemaet nedenfor, så tar Anders eller Tom Erik kontakt med deg for å høre mer om prosjektet og hvor langt i planleggingen du har kommet. Vi kommer gjerne på befaring eller gir deg råd om hvordan du kommer i gang.