Hopp til innhold

Hyttegata 25 renoveres i 1800-tallets sveitserstil

Tilbakefører Hyttegata 25 til 1800-tallets sveitserstil

Følg med når det gamle huset i Hyttegata 25 renoveres

Njål Grene-Johnsen og Gudrun Tokle Grene falt pladask for den gamle boligen i Hyttegata på Vestsida i Kongsberg. Nå følger vi det omfattende renoveringsprosjektet deres. 

Huset ble bygget rundt 1750 og er allerede renovert en rekke ganger. Nå blir det satt tilbake til gammel sjarm.


Huset i Hyttegata 25 renoveres

Omfattende prosjekt

Prosjektet er omfattende, med mange aktører involvert. Byggspiten utfører tømrerjobben, Byggmakker Kongsberg leverer materialer og Buskerud Rør & Flis skal legge opp vannbåren varme. Vi i Stiltre produserer stilriktige materialer og bidrar med kunnskap om stilartene til dette spennende prosjektet. 

- Det blir et omfattende prosjekt! Men vi har virkelig troen på at dette blir bra når det endelig blir ferdig, forteller Johnsen.

Se første video som dokumenterer prosjektet nedenfor. 

Renoveringen av Hyttegata 25

Det gamle huset skal tilbakeføres til sin tidligere prakt. Samtidig er det viktig for eierne å få på plass moderne, energieffektive løsninger og et godt bomiljø.

Paret har fått med seg alle involverte parter på å dokumentere prosessen gjennom tre til fire videoepisoder på YouTube. Episodene vil publiseres på Stiltre sin YouTube-kanal. Følg med her.

Hyttegata 25 renoveres i sveitserstil

Sveitserstil

Paret har valgt å gå for sveitserstilen når huset nå skal tilbakeføres til sin tidligere prakt. På gateplan vil det likevel bli få synlige endringer.

Huset har blitt bygget på og endret en rekke ganger. Derfor falt det seg naturlig å gå tilbake til siste store totalrenovering der det blant annet ble gjennomført løft av etasjeskillene.

- Når huset står ferdig skal det fremstå slik det kunne gjort i sveitserstilens glansperiode mot slutten av 1800-tallet, utdyper Gudrun.

- I nyere tid har huset blitt betydelig modernisert innvendig. Denne stilen ønsker vi å gå bort i fra og heller velge noe som står mer i stil til utsiden av bygningen. Det blir også nytt inngangsparti, nye vinduer og nytt påbygg som vil skape en bedre helhet i stilarten vi går for, understreker Njål.

Vil du vite mer om den detaljrike sveitserstilen? 

Kom i gang med ditt drømmeprosjekt

Send inn skjemaet nedenfor, så tar Anders eller Tom Erik kontakt med deg for å høre mer om prosjektet og hvor langt i planleggingen du har kommet. Vi kommer gjerne på befaring eller gir deg råd om hvordan du kommer i gang.