Hopp til innhold

Stiltre hjelper oss med faglig påfyll

Tor Egil Lande i Stilbygg

Stiltre hjelper oss med faglig påfyll

Det bankes, hamres og sages ved Kopperskjerpet hyttefelt på Raje sør for Kongsberg. De ansatte i tømrerbedriften Stilbygg Kongsberg AS er i full gang med å sette opp nok en hytte i hyttefeltet.

På Raje er det god avstand mellom hyttene

Et hytteområde i vekst

Siden 2013 har Tor Egil og de syv andre i Stilbygg ført opp mer enn 20 hytter på Raje. Som et lokalt tømrerfirma er de helt avhengig av faglig påfyll, kompetanse og kunnskap underveis.

–For et lite lokalt tømrerfirma er vi glade for kompetansen vi får fra Stiltre. Særlig når vi arbeider med rehabilitering av gamle hus og bygninger, forklarer Lande.

–Vi ser jo at de ansatte i Stiltre har langt mer detaljkunnskap enn oss når det kommer til stilarter, materialvalg og dekor. Sånn sett kan man jo si at de fungerer som en faginstans for oss i bransjen. Ekstra givende er det når de kan bli med oss ut på byggeplassene for å komme med tips til materialvalg eller løsninger, utdyper Tor Egil. 

Hyttene er kledd med beiset furupanel

Et av Norges koseligste hyttefelt

På Raje må du lete lenge etter bar, restaurant og de mer luksuriøse fasilitetene som de mer kjente hytteområdene har å by på. Likevel er ikke Tor Egil Lande i tvil om at dette kanskje er Norges koseligste hyttefelt.

–Her er du på hytta med stor H. Slik mange kanskje mener at hytteopplevelsen egentlig bør være. Nypreparerte langrennsløyper på vinterstid og den fantastiske utsikten fra toppen av «Skrimfjella» resten av året, uten trengsel eller de store folkemengdene. Det er likevel ikke langt til skisenteret i Kongsberg, for de som heller vil stå nedover, forteller Lande.

Hyttene ligger skjermet i landskapet

Skogens ro

På Kopperskjerpet er det Stilbygg som har stått for byggingen av de aller fleste hyttene. Den lune plasseringen mellom furutrærne bidrar til en følelse av skogens ro. På utsiden har flere av hyttene kledning av malmfuru.

–De senere årene har det blitt veldig populært med kledning av malmfuru. Dette er et naturprodukt med lange tradisjoner i Norge, det har også høy grad av naturlig impregnering som bidrar til lite vedlikehold. Når vi kjøper kjerneved fra Stiltre kan vi være sikre på at vi får et produkt av god kvalitet, sier tømreren.

Innvendig finner du en rekke produkter levert av Stiltre. Ferdigbehandlet panel og listverk gir en lun og god følelse i hyttene. Uprofilert panel i forskjellige bredder bidrar til et moderne, men tidløst preg som også tar vare på norske byggetradisjoner. Beisen fremhever strukturen i treverket, men sørger likevel for å bevare et moderne utrykk.

Se flere bilder fra Raje
Klikk på bildene for større visning

Send oss en forespørsel